John van Diepen

John van Diepen klein

Finest Art Photography (John van Diepen) Opgericht in april 2015, met als doelstelling om de fotografie en vooral mijn eigen(wijze) foto's naar buiten te brengen.


John van Diepen subimage

Een inspiratie of beter gezegd volgens mijn ouders een bevlieging, kwam er in het begin van de jaren '70 een amateur- hobby fotograaf tot leven. In eerste instantie werden er in die tijd vele fotorolletjes vol geschoten, met name de natuurfotografie inspireerde mij vooral en ontwikkelde mij langzaam tot een hobby- fotograaf met duizenden dia's tot gevolg. Na de jaren die hierop volgde met fotoreportages van feesten- en partijen brak er een nieuw digitaal tijdperk aan. Met een nieuwe digitale camera gooide ik het roer om en stortte mij op de straatfotografie en was wekelijks wel op tal van grote kermissen in zowel binnen- als buitenland te vinden om hier foto's te maken voor een kermiswebsite.

In het jaar 2015 heb ik me aangesloten bij het KunstCollectief Vaals als Kunstfotograaf, hier kreeg ik de mogelijkheid om mezelf te bewijzen in de vorm van Kunstfotografie. In deze periode nam ik de uitdaging aan om hierbij een voor mij nieuwe vorm van fotografie aan te gaan, modelfotografie. Een vorm van fotografie, waarbij ik mezelf soms tot het uiterste test en samen met een team hier mooie foto's uit probeer te halen. Samen proberen we hier fantastische platen te realiseren en deze om te zetten naar een kunstvorm, waarbij plaatsing en uitstraling van het model centraal in de foto is terug te vinden. Tevens probeer ik diverse objecten zo in beeld te brengen dat er bepaalde composities naar boven komen en hierbij werk ik het liefste met natuurlijk licht om mijn foto's zo realistisch en kunstzinnig neer te zetten.

website: www.finestartphotography.nl
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gebruikslicentie
Creative Commons-Licentie
Afbeeldingen van de werken vallen onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie.


DSC 4953

Titel: C-mine Genk labyrint
Materiaal: canvas + shadow frames (antiek zilver)
Afmeting: 40x60 cm 


DSC 8851

Titel: High-voltage mast
Materiaal: canvas + shadow frames (antiek zilver)
Afmeting: 40x60cm


DSC 9235 01

Titel: Glass house Lommel
Materiaal: hoogglans PVC-2mm
Afmeting: 50x70 cm


 DSC 9263

Titel: Lady with ankle cuffs 
Materiaal: plexiglas
Afmeting: 60x60 cm 


DSC 9684

Titel: Walking woman with glass of wine,
Materiaal: canvas
Afmeting: 80x120 cm 


hombourg 014

Titel: Old trains Hombourg
Materiaal: canvas + shaduw frames (essen optiek)
Afmeting: 40x60 cm 

 

Back to Top
//