Geslaagd jubileum weekend 10 Jaar Kunstcollectief Vaals

 

jubileum1

Het weekend van 28 en 29 september vierde Kunstcollectief Vaals haar 10 jarig jubileum. De opening door burgemeester Reg van Loo kreeg een extra bijzonder en verrassend tintje toen scheidend voorzitter Jo Wauben de zilveren gemeenteonderscheiding uitgereikt kreeg. Deze kreeg hij overigens niet alleen vanwege zijn 10 jarig voorzitterschap maar vanwege 40 jaar inzet voor de gemeenschap.

jubileum2

Lees meer...

Opening groepsexpositie Rolduc

Met een gezellig treffen van de leden van het collectief in de Abdij-Rolduc te Kerkrade is op zaterdag 3 augustus onze groepsexpositie informeel geopend.. Tot 29 augustus 2019 hangen in de kruisgangen van Rolduc bijna 100 werken van 13 leden van het Kunstcollectief Vaals in het kader van onze jubileum-expositie.

Deze expositie is iedere dag gratis te bezoeken. Een kleine impressie van deze middag:

Lees meer...

jubileumexpositie KCV in Rolduc

logo

 

Expositie: 10 jaar kunstcollectief Vaals in Rolduc | 2 augustus 2019 - 30 augustus 2019

2019 is het jubileumjaar van het kunstcollectief en dit wordt onder andere gevierd met een veelzijdige groepsexpositie in de kruisgangen van Abdij Rolduc (dagelijks gratis te bezichtigen).

Lees meer...

Expo Hubertus Peters en Marjam König

 

hubertus marjam mei 2019

Kunstcollectief-leden Hubertus Peters en Marjam Köning exposeren van 18 t/m 26 mei samen in de Anna-halle te Aken.

Lees meer...

Expositie John van Diepen

 

20190419expo john v diepen

John heeft een ruim opgezette foto-expositie ingericht met ca: 50 werken in drie afzonderlijke ruimtes, met daarbij een doorlopende foto presentatie van ongeveer 1000 Urban foto's.

Lees meer...

Uitnodiging nieuwjaarsborrel

We naderen een nieuw jaar. Een nieuw kunstjaar voor ons, dat we graag willen openen met een kleine expositie en een prosit, voor veel, heel veel inspirerende kunstbeleving. We nodigen, kunstliefhebbers, kunstbeoefenaars en geïnteresseerden uit om daarop met ons op zaterdag 5 januari 2019 in onze werk- en expositieruimte aan de Beemderlaan 8 (ingang Sneeuwberglaan)links van Lidl, van 14.00 uur tot 17.00 uur het glas te heffen. Tevens nemen we deze gelegenheid te baat u en uw familie gezellige kerstdagen en jaarwisseling te wensen.

Lees meer...

Expositie Oktober: Marjam König

2018 10 c marjam konig smallDeze expositie omvat tekeningen uit opeenvolgende artistieke fasen. Aanvankelijk gedetailleerde werken in inkt, soms zelfs geometrisch. Marjam vindt onder meer inspiratie in alledaagse situaties. In deze tentoonstelling laat zij werken zien uit de periode 2001-2008. Het geeft een scala aan stijlrichtingen. De werken worden nu voor het eerst aan het publiek voorgesteld.

Lees meer...

Cha.os

Kunstcollectieflid Audrey Janssen exposeert samen met andere cursisten van de Bleiberger Fabrik in de Aula Carolina.
 
choas

Lees meer...

Expositie September: Sjoerd de Jong

... Tot nu toe...-

 

Sjoerd, geboren in Maastricht, woont al enkele jaren in Noorbeek.

Als volwassene denk je al gauw: dat heb ik al eens gezien. Maar het gaat er niet om WAT het is, maar om wat het bij je OPROEPT. Verwondering en bewondering.  Als een kind steeds weer nieuwe ontdekkingen doen. Kortom fascinatie voor vormen en kleuren, licht en sfeer.

Lees meer...

Expositie Hubertus Peters in BBK Galerie

Hubertus, geboren in Danzig, woont al jaren in Aken. Hij gaat in zijn werk in op de krachtlijnen die hij ontdekte in natuur en techniek. Vooral Lyonel Feininger, Benno Werth en Hubert Werden beïnvloedden zijn artistieke loopbaan. Helder gekleurde tekeningen worden gepresenteerd in acryl, aquarel pennen, zwarte inkt, en samen vormen zij een breed scala aan motieven in rechte structuren, soms vlak en meestal lineair. Hubertus noemt zijn stijl Stripes-Art.

Lees meer...

Back to Top
//