het logo  Nieuwsbericht


9 juli 2018


Kunstexpositie Juli, Vaals: Jo Wauben & Hubertus Peters

 – Zienswijzen & Sichtweizen -In Juli zullen de kunstenaars Jo Wauben en Hubertus Peters gezamenlijk exposeren in het verenigingslokaal van het Kunstcollectief Vaals aan de Beemderlaan 8 te Vaals  (ingang Sneeberglaan, naast de Lidl).

expo afb Jo Wauben

Jo, geboren en getogen Vaalsenaar, leerde technieken en vaardigheden bij kunstenaars zoals Jan Nelissen, May Ernes en Regina v. Romond, verder nam hij deel aan workshops en exposities in binnen- en buitenland. Door zijn creaties deelt hij zijn ervaringen die hij opdeed tijdens zijn vele reizen, zowel privé als zakelijk. Jo’s werk ontstaat door vrij te schilderen en met technieken de vormen tot leven te laten komen. In relatie tot Jo’s kunst parafraseerde Dr. H. Groenheide Kadinsky: “Op een geheimzinnige, raadselachtige en mystieke wijze ontstaat het kunstwerk uit de kunstenaar, van hem losgekomen ontstaat een nieuw zelfstandig leven, dat tot persoonlijkheid wordt, en een subject met een eigen wezen, een wezen met eigen actieve krachten.”

uniklinik af hubertus expo

Hubertus, geboren in Danzig, woont al sind jaren in Aken. Hij gaat in zijn werk in op de krachtlijnen die hij ontdekte in natuur en techniek. Vooral Lyonel Feininger, Benno Werth en Hubert Werden beïnvloedden zijn artistieke loopbaan. Helder gekleurde tekeningen worden gepresenteerd in acryl, aquarel pennen, zwarte inkt, en samen vormen zij een breed scala aan motieven in rechte structuren, soms vlak en meestal lineair. Hubertus noemt zijn stijl Stripes-Art.

De expositie is open van 13.00-17.00 op 21, 22, 28, 29 Juli, 4 en 5 Augustus (entree gratis).

Ook bent u van harte welkom op de vernissage op 21 Juli om 13.00.


Klik hier voor de startpagina