het logoNieuwsbericht


26 juni 2018

Kunstmarkt 1 Juli, Wesseling: Hubertus Peters & Marjam KönigOp 1 Juli zullen de kunstenaars Hubertus Peters en Marjam König gezamenlijk hun werken exposeren op de kunstmarkt in Wesseling (naast Keulen). Beiden wonen momenteel in Aken en zijn lid van het Vaals Kunstcollectief.


small


Hubertus Peters gaat in zijn werk in op de krachtlijnen die hij ontdekte in natuur en techniek. Vooral Feininger, Werth en Werden beïnvloedden zijn artistieke loopbaan. Helder gekleurde tekeningen worden gepresenteerd in acryl, aquarel pennen, zwarte inkt, en samen vormen zij een een breed scala aan motieven in rechte structuren, soms vlak en meestal lineair. Peters noemt zijn stijl Stripes-Art.


small


Marjam König, een Afghaanse kunstenaar, woont en werkt sinds 1996 in Aken. Haar oudere creaties op groot doek interpreteren de werken van de Perzische dichter en filosoof Hafiz, terwijl haar kleinere producten verhalen uit het dagelijks leven voorstellen. De recentere werken zijn stillevens met raam- en vaasmotieven. Al haar werken hebben een uitgebalanceerd zwart-wit kleurenspectrum.


Klik hier voor de startpagina